personal

Mijn sollicitatie voor de krant

Dat schrijven iets is wat ik heel graag doe, is ook hier geen geheim. Ik volgde doorheen de laatste jaren dan ook vaak workshops en cursussen ‘creatief schrijven’. Het leek mij heel leuk om van dat schrijven ook eens eindelijk mijn beroep te maken. Daarom besloot ik om te reageren op een vacature als ‘regioverslaggever omgeving Tienen/Hageland’. Ik wist dat als ik wilde opvallen, ik wel heel speciaal uit de hoek moest komen want op mijn CV staat enkel kinderverzorging.

Ik bedacht om mijn CV en motivatiebrief samen te gieten in een soort van interview. Het werkte, want ik stuurde het op en binnen 10 minuten had ik antwoord. Ik had hun aandacht door mijn originele wijze van solliciteren en mocht een proefopdracht doen. Die deelde ik al eerder. Dat was het artikel voor koffiebar Noon en kan je hier lezen.

Uiteindelijk heb ik de job toch niet gekregen… Maar dat vind ik echt niet erg. Het zou bij nader inzien toch te stresserend voor mij geweest zijn. Ik heb er wel een goed compliment aan overgehouden door mijn man Ruben EN de dame die mijn sollicitatie afnam.

Ruben zei: ‘Sarah, als dit nu een nee wordt, weet dan wel dat jij KUNT schrijven!’

Evelien (Niet die van Stan van Samang) zei: ‘Ik ben er zeker van dat jij een goede copywriter bent.’

Hieronder deel ik mijn sollicitatie:


 Voila! Wat vinden jullie ervan?

Dit ligt mij dus wel! Voor een lifestyle magazine werken lijkt mij wel iets tofs. Dus Libelle, Flair… zien jullie dit?

Achjah, misschien komt er ooit nog wel eens iets in deze aard op mijn pad. Voorlopig deel ik mijn passie hier via deze blog.

 

Liefs,

Dit vind je misschien ook leuk...