A
Wonderous
Place

Lifestyle Blog

Nieuwe koffiebar Noon

 

Niet als geboren en getogen Tienenaar, wél iemand die het potentieel van de stad ziet. Zo omschrijven we hem het best. Met een brede lach, zelfs door zijn mondkapje heen, staat Ides sinds midden juni in zijn eigen koffiebar ‘Noon’ “Ik vond dat Tienen nog wel iets in deze aard kon gebruiken. Daarmee bedoel ik niet dat er persee een verjonging moet komen in de stad maar het is wel tijd voor een frisse wind. Het zou jammer zijn als telkens er een pand vrij komt, er een zoveelste verzekeringskantoor in de plaats start. Liever iets leuks en tof waar de mensen nog iets aan hebben. Ik speelde al even met dit idee. Na een aantal jaar in iets gelijkaardigs in Leuven gewerkt te hebben, was ik het een beetje moe om voor iemand te werken. Toen de kans zich hier in Tienen voordeed heb ik hem meteen gegrepen.  Ik heb mijn baan dan opgezegd en ben met dit project begonnen. Eigenlijk niet goed wetende hoe of wat. Gaandeweg ben ik tot dit gekomen.”

 

Noon specialiseert zich vooral in koffie en thees, milkshakes, smoothies en heerlijke ontbijtjes. Maar ook voor een streekbiertje kan je hier terecht. De zoetebek slaat de bal niet mis in koffiebar Noon want dagelijks wachten er cheesecakes, donuts, brownies en ander gebak in de koeltoog. “Ik maak veel zelf maar jammer genoeg niet alles. Ik run dit ook helemaal alleen. De dingen die ik niet zelf maak zijn wel uitvoerig getest geweest, ik zorg ervoor dat er gewerkt wordt met de beste producten. Verder zoek ik naar manieren om het zelf te maken. Maar ik heb nog niks gevonden dat gemakkelijk en lekker is met weinig ingrediënten zoals bijvoorbeeld die heerlijke appeltaart.

 

Ides wist heel goed waar hij mee bezig was toen hij de locatie koos voor zijn project. De middelbare school ligt immers ook in de Gilainstraat. “Dat was inderdaad van in het begin het doel geweest. Ik merk ook dat vooral voor en na school als tijdens de middagpauze veel studenten langskomen. Dat is dan vooral voor take-away van koffie, milkshakes, smoothies, vanalles eigenlijk. Toch merk ik door met dit systeem te werken dat ik een brede variatie aan publiek heb. Van heel jong tot heel oud. Dat maakt elke dag wel heel interessant.

 

De corona crisis gooide roet in het eten. “Dat was natuurlijk frustrerend, maar ik heb er niet erg lang bij stilgestaan. Ik had geen keuze om iets anders te gaan doen, dus heb ik er het beste van gemaakt. Mijn opening is heel goed en positief verlopen. De klanten zijn heel positief, dat maakt wel dat ik met een heel positief gevoel zit.”

Wil je zelf ook eens gaan proeven? Ik kan het alleen maar aanraden

Noon. Gilainstraat 5

Open: di. Tot vr. van 08.00 tot 18.00 uur en za. Van 10.00 tot 18.00 uur.

Ben of heb jij ook een koffiebar, restaurant of speciaalzaak in Tienen/ Leuven en omgeving, wens je graag een mooi artikel op mijn blog? Reageer dan hier of stuur mij een e-mail. 

Liefs,

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com