Disney, Disneyland Paris

5 tips for Disneyland Paris on a budget

Hi Princes and Princesses.

[EN] We all love Disneyland Paris. The magic of seeing the castle when walking down main street U.S.A. Chasing down your favourite characters. waiting an hour for a good spot to watch your favourite shows. Singing along to the new parade song. Looking for the perfect souvenir in Emporium or World of Disney Store.

What we don’t love is the amount of money it costs us. What if I tell you, you could enjoy all this for less?

I’ll share with you some of the best tips to save money and still get the most out of your day/ weekend.

[NL] We houden allemaal van Disneyland Parijs. De magie bij het zien van het kasteel wanneer je over main street U.S.A wandelt. Je favoriete personages achterna zitten. Een uur wachten op de ideale plek om de parade of show te zien. Uit volle borst meezingen met het parade lied. Naar het leukste souvenir zoeken in Emporium of World of Disney Store.

Waar we niet van houden, is de hoop geld dat ons dat kost. Wat als ik u zeg dat je van dit alles kan genieten, voor minder.

Ik deel de beste tips om geld te besparen en toch te genieten tot het uiterste.

1. Buy an annual pass

[EN] Trust me, you’ll save! Because you pay one amount of money and you can go into the both parcs. It’s cheaper then buying tickets at the entrance.

You also get discounts in the shops, parking and restaurants. You get so much out of it even if you only go 4 days in a whole year.

Bonus: Several times a year you can invite 5 friends into the parcs for half the price. You even save when you want to visit on special events like Halloween night.

koop een jaarkaart

[NL] Geloof me, je bespaart! Je betaald maar 1 keer een grote som geld, maar, je kan daarvoor wel bijna elke dag de twee parken in. Afhankelijk van het type abonnement dat je neemt.

Met je abonnement krijg je kortingen in restaurants, winkels en parking. Zelfs als je maar 4 dagen op een jaar zou gaan haal je er nog alles uit.

BONUS: een aantal keer per jaar mag je 5 vrienden meenemen voor de helft van de prijs. Ook krijg je korting op speciale evenementen zoals Halloween night.

2. Book a hotel outside Disneyland Paris.

The hotels inside Disneyland Paris are ridiculously expensive. However if you do decide to buy an annual pass you can save on hotels too. Still, I recommend you do book a hotel outside of Disneyland Paris. You have cheaper hotels that are part of Disneyland Paris, like Kyriad, Vienna Dream Castle , Magic Circus and Explorers.

I have been to two of these hotels and I can tell you that they aren’t any different than a Disneyland Hotel. They have great rooms. Different themes and jummy breakfasts. Speaking about breakfast, Disneyland Paris is quiting with the ‘breakfast included’ in their hotels. You will pay extra for breakfast.

All these hotels have shuttles to Disneyland Paris. Staff is friendly and helpfull.

Boek een hotel buiten Disneyland Parijs

[NL] Dit lijkt een heel logische als het gaat om geld besparing. Toch willen heel wat mensen persee in een Disneyland Hotel willen verblijven. Dat snap ik ook wel heel goed. Ze zijn schitterend mooi, hebben ieder een eigen magisch thema en zijn er ook naar gedecoreerd. Maar ze zijn ook verschrikkelijk duur.

Disneyland Parijs heeft een vijftal hotels in samenwerking vlakbij, zijnde: Kyriad, Magic Circus, Vienna dream castle en Explorers. Ik verbleef al in twee van deze hotels. Ze zijn zeker even goed als een Disneyland hotel. Het enige verschil is dat er ’s ochtends geen personages rondhangen. Verder hebben elk van deze hotels elk kwartier een shuttle naar Disneyland Parijs. Ik ben in twee van deze hotels verbleven, namelijk Explorers en Vienna dream castle. Ik kan beide sterk aanraden.

3. Take snacks

Buy candy, popcorn, biscuits, fresh fruits, drinks, water, sandwiches… beforehand at home or in a cheap supermarket in the neighborhood. Eat sandwiches for lunch so you only spend money on dinner. Check my list with my personal favorite restaurants. You can keep it Disney themed! I know that LU has winnie the pooh waffles. The local candy store will surely have some princess lollypops or star wars caramels! Go look for it everywhere and save on your trip!

You will have more time to spend on attractions or meeting characters when you picnick along the way. Or even eat your snacks in the waiting line for it’s a small world.

Neem snacks mee.

Koop snoep, koekjes, vers fruit, drinken en sandwiches op voorhand. Eet die sandwiches dan op voor lunch zo kun je geld spenderen voor het dinner. Check hiervoor mijn lijst met persoonlijke favoriete restaurants.  Je kan het zelfs in Disney thema houden. Ik weet dat LU Winniet the Pooh wafeltjes heeft bijvoorbeeld. Er zijn zo vast nog veel meer dingen.

Je bespaart ook veel tijd als je picknickt onderweg. (Let op, eigenlijk mag dit niet!) Je kan ook je broodjes opeten tijdens het aanschuiven voor bijvoorbeeld It’s a small world.

4. Buy princess dresses online

For little girls that want to shine and sparkle and twirl like a real Disney Princess. It’s always fun to dress up! There are tons of cheap princess dresses for those little princesses online. PLus you wont look like all the other girls who got their dress at Disneyland Paris ;-).

(Yes, I got mine online! 😉 )

Koop je prinsessen jurkjes online

Kleine meisjes willen zich graag als een echte prinses willen wanen. In Disneyland hangen ze dan ook overal tentoon, maar ze zijn vooral ook heel erg duur. Voorkom teleurstellingen en koop je jurk al voor je reis. Online vind je goede deals. In de plaatselijke carnavalwinkel kan je ook wel mooie exemplaren vinden. Als extra voordeel zal je er niet zo uitzien als alle andere meisjes die hun jurk wel in Disneyland gekocht hebben.

(Ja, ook mijne komt van Ebay ;-))

5. wait for promotions

Very often Disney does promotions, wait for them. Go seek online for the best deals. Check as many hotels in the neighborhood for the best prices in the area. I always book via Booking.com. You have a great overview of prices and reviews.

If you can travel mid week and not in school holidays. That way Eurostar, thalys will also be cheaper.

Wacht op promoties

Disneyland doet heel vaak acties, wacht daarop! Zoek ze op online en vind zo de beste deals. Boek niet te snel, neem je tijd om elk hotel te checken naar welk nu echt de goedkoopste is. Ik boek altijd via Booking.com. Daar heb je snel een overzicht van prijzen en reviews.

Als het kan reis dan ook mid week en zeker niet in een schoolvakantie. Zo bespaar je ook op de thalys.

If you have any further questions regarding, budgets, hotels or anual passes. Don’t hesitate to shout out!

You won’t need a magic wand or magic words for me to appear, I am right here!

With Love,

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. zegt:

    Some great tips! I hope to visit all disney locations in the world so this is definitely on my bucket list.

  2. This is great if you’re in Paris for a short weekend and want to give
    the kids a taste of Disneyland. The last place to visit
    would be the Chateau of Chantilly. Science meets imagination in Discoveryland while the 1900s are brought to life in Disney’s Main Street, USA.

Reacties zijn gesloten.