A
Wonderous
Place

Lifestyle Blog

4 Redenen Om Nu Je Last Minute Naar Rhodos Te Boeken.

AAh Rhodos, it really is ‘our’ island. The weather is always nice, it’s the perfect mix of modern and historical. The food is amazing (as in all of Greece, let’s be honest). Greek hospitality is my favorite thing in the whole world. Never been to Rhodes? Do read on! I bet you will want to book your flight by the end of this article.

Aaah Rhodos, het is voor ons toch wel ‘ons eiland’. Altijd goed weer, een mooie mix tussen modern en oud. Het eten smaakt zoals in heel Griekenland gewoon heerlijk.  De Griekse gastvrijheid is hier op en top. Kortom lees snel verder als je binnenkort naar Rhodos reist of als je eraan denkt om een last minute te boeken.

4 Reasons to book your last minute RIGHT NOW!

  1. The perfect mix between modern end history

Calling all history lovers!

The old town of Rhodes is THE walhalla if you are into history. It’s romantic, idylic and crowded. But it really is a MUST do. The old town is filled with museums, shops and restaurants. Palace of the Grand Maester is the main attraction. I visited this place on all of my trips. The entrance fee is €6 but it really is a must do.

  1. De perfecte mix tussen modern en oud.

Calling all history lovers!

De oude stad is het walhalla als je into oudheid bent. Het is romantisch, idyllisch en overbevolkt. Toch is het een MUST. De oude stad is gevuld met musea, winkeltjes en restaurants. Dé aanrader om te bezoeken is: Palace of the grand maester. Elke reis heb ik dit plaatje bezocht. Het kost €6 en je leest alles hier

Naast de oude stad is er ook een moderne stad. OK je moet geen hypermoderne appartementsblokken verwachten. Het contrast met de oude stad is wel te zien. In de ‘nieuwe’ stad vind je een even groot aanbod aan winkels en eetgelegenheden. Ook grote shoppings als H&M, ZARA, Sephora en MAC bijvoorbeeld, een McDonalds en Starbucks, maar dat raad ik je af. In het volgende puntje geef ik een mooi overzicht van de restaurants die je WEL moet uitchecken.

  1. Food!

Greek food is, without a doubt, the best food in the world! We did a really good research in Rhodos. We are not the All In Hotel kind of people. So we needed to grab our food, mostly twice a day. These are our recommendations. Although, there are alot of places yet to discover.

Grieks eten, is het beste eten PUNT! We hebben in Rhodos een goede research gedaan, na 3 keer mag dat wel en geeft ons dat een mooi lijstje.

Bahar Souvlakeri

If you crave gyros, pita, souvlaki and fries, this is the place! It’s located in the modern part of Rhodos, we literally stumbled upon it.

Als je zin hebt in gyros, pita, souvlaki en frietjes, dan is dit de plek voor jou. Het ligt in het moderne deel van de stad.

 Koykos

[ENG] This is the place to be for a second breakfast. And by second breakfast I mean Frappe and Bougatsa. What do you mean you never heard of bougatsa?? It’s the most delicious thing ever!! This place can get crowded as it is very popular amongst the locals as well.

[NL] Deze populaire plaats raad ik aan als second breakfast. Je gaat er best om een lekker stuk Bougatsa en Frappe. Hoezo? Je weet niet wat Bougatsa is? Het is de lekkerste pastij ever!

Socratous Garden

[EN] My absolute favorite place! The staff is super friendly. They don’t lure you in. It’s basically a secret garden in the middle of old town, because you can’t see from it’s outside facade what the inside beholds. It’s calm, even when it’s busy. You have equal tables in the sun and shade. You can go in for delicous cocktails, coffee or lunch.

Adress: Sokratous 124,

[NL] Mijn absolute favoriet! Het personeel is super vriendelijk. Ze lokken je niet binnen. Het is eigenlijk zo goed als een geheime tuin in het midden van de oude stad, omdat je langs de buitenkant niet ziet wat een pracht er zich binnen bevindt. Het is er rustig, zelfs wanneer het druk is. Je hebt evenveel tafels in de schaduw als in de zon. Je gaat er het best voor een lekkere cocktail of lunch.

Blue Lagoon

[EN] Right next to ‘The throne of Helios’ lies a restaurant with a setting that seems to come directly out af a Pirates of the Carribeans movie. As if we were real pirates we went inside in another hidden paradise complete with shipswrecks and waterfalls, talking parrots and all.

We ate an amazingly full Greek plate and Man, that was some good stuff! So what can I say more? Arrrrrr you hungry? Go to Blue Lagoon!

[NL] Vlak naast ‘The throne of Helios’ ligt een mooi restaurant met een setting die rechtstreeks uit een Pirates of the Carribean film lijkt te komen. We waanden ons even Jack Sparrow. We aten het beste eten dat we tot nu toe voorgeshotelt kregen! Een Griekse schotel. Zeker een aanrader!!

Oasis Restaurant

[EN] Nice little restaurant in a not so busy square. A lot of trees so you’re always in the shades. We ate a Greek salad. Ruben ate a Stefado which is an onion stew! You can guess the fun in the evening! Lol! I took the chicken souvlaki which was very good! It came with delicious fries and rice! After we asked the bill, we got grapes from the house.

[NL] Leuk klein restaurantje en rustig gelegen. Heel veel bomen zodat je steeds in de schaduw zit. We aten een griekse salade die vol zat met verse knapperige groenten. Lekker! Ruben at een ‘Stefado’ wat zoveel was als een ajuin stoofpot. Je kan de pret die avond al raden! Lol! Ik nam de kip souvlaki, die was zeer lekker en mals. Ik kreeg er ook nog zeer lekkere frieten en griekse rijst bij. Bij het afrekenen kregen we gratis druiven van het huis.

Adress: 5 Papanikolaou Georgiou

Rustico

[EN] Nice restaurant without lurers. Gyros was nice but the pieces were too big for me. 

Adress:  Ippodamou 3


[NL] Gezellig restaurant zonder lokkers. De gyros was lekker maar de stukjes waren wat te groot.

Adres:  Ippodamou 3


Louis.

If there is one restaurant you cannot miss, it’s this. They have menu’s in different languages and really the best food. They even speak a little bit of dutch! My main tip here, for the BEST experience is: order a couple of small dishes and fill your plate with a mix of them. OR be a little adventurous and let Louis decide for you. (whatever you do, take the filled mushrooms!)

Dit kan je NIET missen! Ze hebben een Nederlands menu en spreken zelfs een paar woordjes Vlaams! Tip: Doe op zijn Grieks en bestel een aantal gerechtjes die je op de tafel zet om te delen. OF doe es gek en laat Louis je verassen (whatever you do, neem de gevulde champignons)

  1. Ontdek een oase van rust

If you want to get a few hours away from the busy old town I recommend you go and explore Rodini Parkou. You need to be careful to not miss the entrance which lies on a busy street. But you forget all about the crowds once you enter this magical park. It’s like walking into Middle Earth. Rivers, bridges and silence. It’s home of the oldest aquaduct of Rhodos.

Als je een dag weg wil van alle drukte in de oude maar mooie stad, raad ik je aan om Rodini parkou te gaan ontdekken. Het is een contrast met de stad en je mist bijna de ingang die langs een dukke straat ligt. Eens binnen vergeet je alles. Het is alsof je Middle Earth of Lotlorien binnenwandelt. Rivieren, idyllische bruggetjes en stilte.

 

-4. Paradise is just a ferry away

If you, just like us, are not fond of driving in Greece. You should not to worry as there are a few places you can easily visit by ferry. Must do’s are Lindos and Symi. Lindos is the cheaper option for Santorini or Mykonos.  While Symi has a bit of Amalfi vibes.

Due to time shedule reasons we haven’t done Symi. But it is definitely on our to do list.

Je kan gemakkelijk een ticket boeken en naar een ander dichtbijzijnd paradijsje reizen. Zo kan je naar Lindos (Rhodos) en Symi (eiland).

Symi hebben we niet gedaan wegens tijdgebrek maar wel graag willen doen.

Lindos is een prachtige witte stad aan de zee. Bekend om zijn, je raad het al, witte huizen en akropolis. Geen geld voor Mykonos en Santorini? Geen nood, ga naar Lindos!

I hope this post was enough to make you book a trip to Rhodos asap! BTW don’t wait til next summer! September is the ideal month to visit Rhodos. It’s still hot, but less crowded!

Ik hoop dat dit artikel je zin heeft doen krijgen om je ticket te boeken. En wacht niet tot volgende zomer! September is de perfecte maand om Rhodos te bezoeken. Het is er nog steeds heel warm, maar iets minder druk.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com