A
Wonderous
Place

Lifestyle Blog

2 Prachtige Kastelen nabij Dinant

Sprookjes en kastelen, Ridders draken en prinsessen in prachtige jurken. Als iets mijn leefwereld kan omschrijven dat is het wel bovenstaande zin. Ik besefte eigenlijk pas laat dat ik in een land woon waar er zo veel kastelen binnen handbereik liggen.

Kastelen bezoeken behoort nu tot tot een prioriteit ‘To do’ als we een trip doen.

Vorige zomer verbleven we met de familie in Dinant. Ik had mijzelf de verantwoordelijkheid gegeven om in te staan voor het uitzoeken naar de geschikte uitstapjes. We waren een gemengde groep; 65+ ers, en jonge gezinnen met kleine kindjes. Ik zocht in mijn favoriete boek ‘Belgium’ van ‘The lonely planet’.  Ik vond een heleboel kastelen.

Deze twee hebben we uiteindelijk bezocht:

Chateaux de Vêves: Het kasteel van Doornroosje.

Doornroosje is mijn favoriete Disney film en sprookje. Dus toen ik vond dat er in de buurt van Dinant, een echt sprookjeskasteel stond, was dit meteen een must do!

Als je een kleine groep bent, hoef je niet te reserveren. Wat ook heel erg leuk is, is dat elk kind verkleedt wordt. Ik zag tijdens ons bezoek zelfs volwassenen verkleedt worden dus als je geluk hebt, je kan het altijd vragen.

Zeg nu zelf, je kan toch niet anders dan je een prinses voelen bij het betreden van dit koninklijk pad. Het kasteel dat ik voor me zag was echt iets uit een sprookjesboek. Mooier dan ik had durven denken.

Aan het onthaal bestelden we onze tickets en werden de kinderen verkleedt. Je krijgt er een mapje met papieren waar per kamer uitleg gegeven wordt.

We begonnen onze tocht doorheen het kasteel. Het is nog mooi gemeubeld maar dat ga ik jullie zelf laten ontdekken. Er mogen foto’s genomen worden van de settings, je mag het enkel niet betreden.

Doorheen het kasteel hebben ze hun best gedaan om leuke props neer te zetten om foto’s te maken, zoals deze troon en kroon. Ook de weg naar Doornroosje is aangeduid met leuke aanwijzingen. Hier ben je er bijna: “ssstttt Doornroosje slaapt.”
Willen jullie haar zien? Het is precies alsof je in de efteling bent!

Als je het kasteel van binnen ontdekt hebt, ga dan zeker ook eens rondom het kasteel het gebied ontdekken. Het heeft zeker nog leuke verassingen voor jou in petto.

Praktisch: Rue de Furfooz, 3 – 5561 Celles  – gratis parking voorzien!

Prijs: Volwassenen:€8 kinderen €5

*Wij hebben dit bezocht voor de corona maatregelen. Klik hier om naar de site te gaan en hun huidige corona maatregelen te lezen.

 

Klaar om het tweede kasteel te ontdekken?

Kasteel van Freyr

Op een kleine 10 minuutjes van ons vakantiehuisje lag een ander heel mooi kasteel. Een prachtig kasteel met een immense tuin.Wat me aansprak om dit kasteel te kiezen om er een bezoekje te brengen? 

Labyrinthen!

Niet alleen was de tuin adembenemend groot, het had ook labyrinthen. Ik ben er al altijd door gefascineerd geweest. Doolhoven hebben iets magisch. Je kan erin verdwijnen, maar het is ook superleuk om de weg terug te zoeken, en, te vinden. Als kind speelde ik supergraag in doolhoven.

In tegenstelling tot het kasteel van Vêves vond ik hier de binnenkant niet zo imposant. Natuurlijk is het het bezichtigen waard. De authentieke meubilair uit het verleden zijn bezienswaardig.  Dit is ook echt persoonlijk, laat u dus zeker niet afschrikken.

Bij dit kasteel sprak vooral de tuin mij aan en daar spendeerden we dan ook het meeste tijd.

De tuin daarentegen is erg ‘instagrammable’. Veel mooie hoekjes en kantjes en ik ga het nog ene keer zeggen en dan zwijg ik erover. Labyrinthen!!

We waren hier best lang. De kinderen speelden keigraag verstoppertje samen met mij. We hielden een kleine picnick (wat ik niet meer weet of nu mag of niet mag… sorry het was echt klein, het was eigenlijk gewoon maar een snoepje.) De omgeving hier is ook echt prachtig!

Praktisch:

  • DOMEIN van FREYR VZW, B 5540 HASTIERE, BELGIE
  • info : ++ 32 (0)82 22 22 00
    www.freyr.be

*Wij bezochten dit prachtige domein voor de corona maatregelen, check dus zeker de website voor de huidige maatregelen!

Beide kastelen zijn zeer geschikt om te bezoeken met kinderen.

 

Hebben jullie deze kastelen al bezocht?

Laat me zeker weten als jullie hier heen gaan!

Liefs,

Sarah

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com