Ouderschap, personal

1 Jaar Mama

Dat Lef 1 wordt is niet alleen een groot feest voor hem, het betekent ook dat ik al een jaar mama ben.

‘Mama’, ik moet nog steeds wennen aan dat woord, die term. Zeker wanneer ik vrolijk door Disneyland wandel en me kinds voel ( en gedraag), dan denk ik, hey… maar ik ben ook een mama!

Wat een jaar! Wat een rollercoaster van emoties en gevoelens! Het grootste en mooiste avontuur van mijn hele leven. Het is onvoorstelbaar hoe zoiets kleins zulke grote emoties teweeg kan brengen. Zoveel liefde, voor dat kleine jongetje. Mijn klein mannetje.

Ik ging door heel het borstvoedingsavontuur.

Mijn al grote angsten werden op slag nog groter. Ik moest en zou ten alle tijden dat kleintje moeten horen ademen. Hier en daar sliep ik af en toe. Na het gecheckt, gecheckt en nog eens gecheckt te hebben.

Hier brak mijn verse moederhart al meteen. Die plakkers op zijn kleine oogjes… maar hij moest nog 24 uur op de lamp.

Lef is zo een zalig kind! Ik wilde altijd al een mama’s kindje. Dat is hij wel. Altijd mama, mama, mama. Zo erg zelfs dat hij soms papa niet wil, maar zodra ik kom is alles goed.

Hij was nog maar een paar weken oud toen hij zijn eerste fotoshoot deed.

Meer info over deze shoot hier.

Een vriendin zei me toen ik zwanger was: “Hoe graag ge Ruben nu ook ziet..dat is niks ten opzichte van de liefde die ge gaat voelen voor dat kindje. In het begin geloofde ik haar niet. Want ik zie Ruben zo graag dat ik niet iemand nog liever kan zien. Toch gebeurde het. Er kwam een nieuwe man in mijn leven.

Ik zou echt alles voor hem doen. En oh wee als ooit iemand hem pijn doet…

Nog voor hij 3 maanden was kon hij al zijn hoofdje helemaal opdrukken.

In feestjes had hij toen nog niet veel zin.

Cameraschuw is hij zeker niet. Zelfs wanneer mala een boekje voorleest, kijkt hij liever baar de camera…

Veel woorden zijn verder niet nodig.

Mama zijn is vooral veel liefde geven, en krijgen.

Voeden.

In slaap wiegen.

Troosten.

Samen spelen.

Veel knuffelen.

Samen de wereld ontdekken.

placeholder://placeholder://

Hem zien groeien.

Een heel gelukkige verjaardag lieve schat. ???????????????

M A M A & P A P A

Dit vind je misschien ook leuk...