Disney

4 Juli: Alice In Wonderland Dag

Wist je dat het vandaag niet enkel een heuse feestdag is in Amerika, maar blijkbaar ook ‘Alice in Wonderland- dag’?

Ik ook niet.

Als grote Disney fan wik ik liever hier een post over schrijven dan over een groot vuurwerk waar ik toch niet naar kan kijken.

Het boek heb ik nog niet gelezen. De film heb ik als kind wel altijd graag gezien. Als volwassene stel ik mij nu wel de vraag hoeveel drugs de tekenaars genomen moeten hebben om tot zoiets te komen.

1 Ding is wwel zeker; zowel het boek als de film bevatten mooie quotes.

Ik som mijn favorieten op:

  • “I knew who I was this morning, but I’ve changed a few times since then.”  – Dit vind ik een heel interessante, want, zijn we ooit dezelfde persoon als we gaan slapen als de persoon die we waren toen we opstonden? We leren veel op een dag. Elke dag is er wel iets waar je lessen uit kan trekken. Meestal doen we er niet meteen iets mee, maar als het nog eens gebeurd, dan denken we, dju, ik wist dit…
  • “How long is forever?
    Sometimes just one second” Want zo voelt het toch? Ik bedoel, kijk naar Lefje. Hij wordt 9 maanden volgende week, 9 maand! Was het niet 1 seconde geleden dat hij nog IN mijn buik zat?
  • “Curiouser and curiouser!” cried Alice (she was so much surprised, that for the moment she quite forgot how to speak good English). —Chapter 2, The Pool of Tears
  • “The best way to explain it is to do it.” —Chapter 3, A Caucus-Race and a Long Tale – Deze spreekt voor zich en is zo duidelijk en mooi omschreven dat ik me afvraag waarom ik er nooit eerder van gehoord had 😀
  • “Really, now you ask me,” said Alice, very much confused, “I don’t think—”
    “Then you shouldn’t talk,” said the Hatter. —Chapter 7, A Mad Tea-Party –  een goeike!

Hebben jullie het boek gelezen of de film gezien?

favorieten?

Liefs,

Dit vind je misschien ook leuk...