personal

Nanowrimo

Hey iedereen,

Deze maand doe ik voor de eerste keer mee aan ‘nanowrimo

Nanowriwa??

Nanowrimo. Dat betekent zoveel als: NAtional NOvel WRIting MOnth. Oftewel: schrijf je boek in een maand tijd. Ik kan al heel eerlijk zeggen dat het mij niet gaat lukken om het boek in een maand af te krijgen. Aangezien ik er al 6 jaar mee bezig ben. Maar het kan me misschien wel een stap dichter bij het voltooien brengen. Of de illusie dat het ooit af geraakt. Kan ook.

Nanowrimo vind elk jaar plaats in november.

Maar hoe begin je er nu aan?

Plannen is een groot deel van nanowrimo. Maar aangezien ik al bezig ben aan mijn boek is dat grote gedeelte al gedaan. Mijn personages staan al en hoef ik niet meer te creëren. Ik heb al verschillende plotlijnen en kant tekeningen. Het enige wat ik nog moet doen is eigenlijk gewoon verder schrijven.

Ik denk dat ik het eerste hoofdstuk zo’n 20 keer al herschreven heb. Voor ik het echt goed vond. Ondertussen ben ik ettelijke hoofdstukken verder.

Met nanowrimo ga ik proberen om elke dag aan mijn boek te schrijven. Ik ga mijzelf geen aantal woorden opleggen. Al schrijf ik maar 1 zin per dag. Als ik er maar mee bezig ben.

Wat als ik geen inspiratie heb?

Dan schrijf ik ofwel verder aan een losse flard voor verder in het boek, ofwel schrijf ik verder aan andere verhalen.

Voor wie uit de lucht gevallen komt en nog niet wist dat ik verhalen schrijf,  ik heb er een paar op dit blog gedeeld. U vindt ze hier, hier en hier .

veel leesplezier!

Dit vind je misschien ook leuk...