Europa, Travel

Zilina – Dag 1 en 2

De reismicrobe kriebelt weer en we vertrokken naar Slowakije.

Niet zomaar natuurlijk, we komen hier de bruiloft van onze vrienden Bram en Veronika vieren.

Maar we hebben ook nog wat tijd over om het stadje Zilina, waar we verblijven te ontdekken.

Ik geef meteen een samenvatting van dag 1 en 2 omdat dag 1 een nogal bewogen reisdag was van auto – “shuttle” – vlieguig – bus en ten slotte trein.

Veel hebben we niet ontdekt, enkel een lokaal restaurant Zilinska Koslovna waar je voor een appel en een ei lekker kan eten. Ruben deed zich tegoed aan een cheeseburger en ik koos voor de gegrilde Halloumi met groentjes. Lekker! Voor nog geen €28 hadden we hier genoeg gegeten en gedronken! Aanrader dus als je ooit in Zilina vertoeft.

Na die lekkere maaltijd was het wel tijd om te gaan slapen. Ge wordt toch moe van zo een hele dag reizen.

 

Dag 2

Het ontbijt is hier ok, sommige dingen zagen er niet al te vers uit… De koffie is goed en er zijn olijven. Het oogt heel mooi, maar uiteindelijk kost het ontbijt ons meer dan ons avondmaal gisteren. 

Vol goede moed begonnen we aan onze verkenning van het stadje Zilina, we kwamen er al snel achter dat er buiten twee mooie pleintjes niet veel te zien zou zijn.

Shop til you drop

Mijn instagram husband gaat het dus niet zo druk hebben deze trip. Wat er hier wel in overvloed is zijn winkeltjes. De grootste shopaholics kunnen hier hun hart echt wel kwijt. Dit kleine stadje telt maar liefst 2 shopping centra van meerdere verdiepen groot. Alsof dat nog niet genoeg is liggen de zijstraten ook vol met goedkope en minder goedkope boetiekjes. De onvriendelijke gezichten moet je er helaas wel bijnemen.

Let op: Zorg dat je steeds iets koopt waar je effectief de prijs op kan zien. Wij zijn (naar wat wij vermoeden) grandioos in het zak gezet. We kochten een kaart voor het bruidspaar en hebben daar veel te veel voor moeten neerleggen. “Voor het muziekje…”. Ye be warned!

Middag

We lunchten opnieuw bij Zilinska Koslovna, waar ik vandaag een Spaghetti met mozzarella, kerstomaatjes en parmezaan at. Wat niet op de kaart stond bij mijn gerecht was de hele teen look die er in kleine en minder kleine stukken in zat… Niet zo tof. 

Na het eten wilden we onze koffie elders drinken en liep ik zo Instagram Heaven binnen!

Vieruurtje

Rond 4 uur was het tijd voor een cocktail bij Luxury cocktail bar. Lekkere drankjes! Geen engelse kaart, dus nam ik een strawberry Mojito. Ruben waagde zich aan een cocktail met (iets te veel) Whiskey. 

Dineren deden we ten slotte bij Trattorio Pepe, een italiaan. 

We sloten onze dag af met een avondwandeling.

Dit vind je misschien ook leuk...