Disney, Disneyland Paris

Bezochte Restaurants In Disneyland Parijs Deel 1

Een vraag die mij vaak gesteld wordt, en die meermaals in FB groepen voorbij komt is: Waar kan ik eten in Disneyland Parijs? Een correcte en toch wel niet onbelangrijke vraag lijkt mij. Lekker en goed eten, en daarbij niet al te veel uitgeven willen we allemaal toch?! Ik kan me heel goed inbeelden dat het voor iemand die nog nooit in Disneyland geweest is allemaal wat overweldigend kan zijn. Er zijn restaurants en eetgelegenheden voor ieders budget en voor elke stijl! Ik maakte eerder al eens een post waar ik mijn favoriete restaurants rangschikte. Deze post vindt je hier 

In deze post zet ik alle restaurants/bars/café’s waar ik ben geweest in een lijst. Alfabetisch. Ze zijn dus allemaal getest, maar daarom niet goedgekeurd.

Auberge De Cendrillon €€€

Dit prinsessenrestaurant stond al jaren op mijn wish list. Enkele jaren geleden op mijn verjaardag ben ik er gaan eten. Prinsessen zijn altijd al mijn ding geweest en wat is er leuker dan een prinses bij jou aan tafel krijgen in een mooie koninklijke setting? Juist ja, een prins! En inderdaad, die zijn er ook! Af en toe. Hoewel ik dit ten zeerste aanraadt om te doen met kleine meisjes die net als ik ervan dromen om later een prinses te worden, waarschuw ik jullie wel dat het nogal verfijnde keuken is. Kinderen die moeilijke eters zijn, komen hier moeilijk aan hun trekken. Dit restaurant ligt recht tegenover het kasteel in Fantasyland en heeft ook de optie om te ontbijten. ALs je eraan denkt om hier te komen eten is van te voren boeken een MUST!

Billy Bob’s Western Salon €

Voor een Wild (west) avondje uit moet je hier zijn! Ook wel ideaal om overdag een biertje te gaan drinken, maar Billy bob’s is voor mij toch wel legendarisch voor zijn feestjes. Een feestje in Disneyland? Ja tuurlijk! Billy Bob’s ligt in Disney Village, die is altijd wat langer open.

Buffalo Bill’s Wild West Show €€

We blijven in thema EN in The Disney Village met deze. Dit is geen gewoon restaurant het is, zoals de titel al aangeeft, een dinnershow. Je krijgt je eten terwijl je kijkt naar een optreden. Om heel eerlijk te zijn vond ik dit niet zo een leuke ervaring. Het eten op zich dan. Ik was heel erg aan het genieten van de show waardoor ik zeer traag at. Dus toen ze met de hoofdschotel langskwamen, was ik nog met mijn soep bezig. Het eten zelf vond ik ook niet zo lekker. Het was Chili Con Carne. Als dit wel een van je lievelingsgerechten is dan kan dit al geen misser zijn, maar voor mij was het geen succes. De show op zich is wel heel leuk! Je krijg een gratis cowboyhoed!

Café Fantasia €€

Dit schattige cafe ligt in de Lobby van het Disneyland Hotel. Het is zowat ons ding om er op koude dagen een veel te dure thee te komen drinken. Hoewel het overprijst is is het er wel steeds rustig en als je geluk hebt vindt je er voormiddag Disney characters.

Café Hyperion €

Ge kunt niet echt langs dit restaurant heen lopen. Het is dat ene gebouw met die zeppelin in Discoveryland. Het is eigenlijk een soort Disney versie van de Mc Donalds. Frietjes en burgers. In datzelfde gebouw worden ook shows gespeeld, en tekenfilmpjes afgespeeld. Er is dus wel entertainment tijdens het eten. Niet te verwarren met de dinnershow hierboven omschreven.

Café Mickey €€€

Aaaah Café Mickey! Veel te duur eten voor wat het is MAAR, je krijgt Mickey, Minnie, Donald, PLuto en Goofy er (gratis) bij! Doen we het er daarom niet allemaal voor?! Jawel, ik ben even guilty hoor! €28 voor Lasagna en €5 voor een cola? Tuurlijk, alles voor een foto met Mickey! Heel veel van de leukste momenten van al mijn reisjes zijn hier gebeurt. Dit ligt ook in Disney Village en reserveren is zeker aangeraden.

Cape Cod €€€

Het restaurant van Hotel New Port Bay, want ook al logeer je niet in dit hotel, je kan er gaan eten. De hotels werken altijd met Buffet vorm. Het is er ook wat rustiger maar er zijn geen Disney personages.

Captain Jack’s restaurant des Pirates €€€

Beter bekend als Pirates of the Caribbean. Dat zal u snel duidelijk worden waarom, want eens je binnen bent en ze je een tafel gegeven hebben zie je elke 2 minuten een bootje langsvaren. Dit zijn de bootjes van de attractie die ernaast ligt namelijk ‘Pirates of The Caribbean’ in Adventureland. Dit gezellige restaurant is één van mijn favorieten. De gerechten zijn nogal exotisch en veel vis.

Casey’s Corner €

Voor de beste Hot-Dogs ga je best in dit kleine shopje aan het eind van main street U.S.A.

Colonel Hathi’s Pizza Outpost €

Zoals de naam al zegt verkopen ze hier pizza en pasta. Het is een snel service restaurant en gaat als volgt te werk: Je kan kiezen tussen 3 menu’s. Je vertelt je keuze, betaalt en wacht tot je bestelling er is. Easy Peasy. De meeste snel service restaurantjes hier werken op deze manier trouwens. Persoonlijk ben ik niet zo een grote fan van deze. Het eten is wel ok. Dit ligt in Adventureland.

Cowboy Cookout BBQ €

Nog een restaurant waar ik nu niet meer zo direct naar toe zou gaan maar vroeger wel redelijk vaak kwam. De reden waarom ik vroeger wel ging en nu niet meer is omdat je er toen ook personages zoals Woody, stitch, donald duck, minnie en mickey kon ontmoeten. Het eten bestaat voornamelijk uit vlees, ook al niet zo een grote fan daarvan. Dit restaurant ligt in Frontierland dicht bij de Big Thunder Mountain. Optie om personages te onmoeten in het restaurant is niet meer mogelijk.

Earl of Sandwich €

Hier gaan we niet moeilijk over doen, dit is mijn favoriete restaurant in dit soort. Lekkere broodjes en soepjes. Gezond, goedkoop en snel + een vibrerend ding dat zegt wanneer je eten klaar is. Wie wil meer? Dit is een aanrader echt waar! Earl is gelegen tegenover Café Mickey in de Disney Village.

Fantasia Gelati

Ook in Disneyland zijn er ijsjes. Voornamelijk in de zomer. Vaak gesloten in de winter. Bezoek je in de zomer, proef dan zeker hun citroenijs!

Liefs,

Dit vind je misschien ook leuk...