A
Wonderous
Place

Lifestyle Blog

Restaurant Kreta

Viavia las ik dat er een nieuw Grieks restaurant opende in De muntstraat in Leuven. Dat wilde ik rap gaan testen want echt goede Grieken, gelijk wij ze in Limburg kennen, heb ik in het Leuvense nog niet gevonden. Persoonlijk vind ik een Griek die biefstuk serveert geen ‘echte’ Griek. De menukaart bij Kreta zag er veelbelovend uit. Het bestaat tenminste uit echte Griekse specialiteiten! Ruben was er ook meteen voor te vinden dus reserveerde ik voor ons twee plaatsen.

Het is een heel klein gezellig restaurantje waar je gemakkelijk langs zou lopen zonder dat het je op valt. Dat zou een grote zonde zijn!

We werden meteen hartelijk verwelkomt door het koppel dat het restaurant uitbaat. Ik haalde mijn beste Grieks boven en daarmee was de toon gezet.

Een Griekse vlag aan de muur, meer moet dat niet zijn!

Γαλάζιο και άσπρο, η Ελλάδα μαγεία

We zagen op de kaart dat ze Retsina hadden. Dit mocht natuurlijk bij onze maaltijd niet ontbreken. Maar bij Kreta hebben ze twee soorten Retsina. We mochten de beide opties zien. Ikzelf kende enkel de malamatina. We kozen voor de meest instagramable optie.

deze dus.

De kechris.

Later kwam de ober met een glas van de andere retsina. Die smaakte eigenlijk beter dan de retsina die we hadden besteld. De ober wilde meteen de retsina wisselen maar het maakte voor ons echt niet uit.

Nu wisten we dat als we nog eens zouden gaan, we de andere retsina moeten bestellen.

We maakten onze keuzes: ik nam de gemista, wat ‘gevuld’ betekent in het Grieks. En Ruben nam de souvlakia. Hij mocht kiezen tussen 1 varken en 2 kip of 1kip en 2 varken. Hij ging uiteraard voor het laatste.

Tijdens het wachten werden er hapjes geserveerd.

olijfjes, zo van die echte Griekse kalamati olijven. Tarama en pita brood. Jammie! Hier hadden ze alweer punten mee gescoord!

Een paar ogenblikken later kregen we ons eten.

Ik ga de foto’s laten spreken. Ik begin alweer te watertanden.

Kijk dat! Die feta bij de gemista. Heerlijk gewoon!! Ik had zeker genoeg met die portie. Ik heb zelfs de helft nog mee naar huis genomen.

De souvlakia waren ook heel lekker. Maar Ruben miste wat frietjes of rijst of een andere side dish.

Dit willen we als tip meegeven.

Het eten was overheerlijk!!

Kijk maar hoe gelukkig we zijn! Ons zien ze hier zeker terug!

Misschien zelfs heel snel!

Wil je hier ook eens gaan eten? Wat zeker aan te raden is dan kun je hier klikken voor hun site:https://www.kretarestaurant.be/

Laat zeker weten wat jullie vonden van Kreta.

Liefs,

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com