Boek Reviews

Review Harry Potter and The Order Of The Phoenix

Beste J.K Rowling,

Gefeliciteerd met dit meesterwerk! Na ongeveer 15 jaar dit boek terug gelezen te hebben besef ik weer wat voor een subliem schrijfster jij bent. De film is in niets te vergelijken met wat dit boek allemaal heeft. Ik haat bijvoorbeeld Professor Umbridge nog meer in het boek dan in de film! Ook de manier waarop je Harry zijn flaws laat doorschijnen maken van hem een geloofwaardiger personage. Ik geef toe, ik was eerst geen fan van die echte Harry. Hij hoort een held te zijn en helden worden niet boos op hun beste vriend wanneer deze wordt aangesteld als Prefect in plaats van Harry. Helden weten wat ze doen moeten als een meisje op hen afkomt. En ga zo maar door. Mijn man Ruben wees me op deze dingen en daarmee ben ik Harry met andere ogen gaan zien. Ja hij is een held, maar bovenal is hij ook een puber. EN een mens!

Ik kon de laatste dagen het boek maar niet neerleggen omdat er zoveel – in mijn ogen- nieuwe dingen waren die ik las. Ik was totaal vergeten dat de centaur Firenze gaat lesgeven, en wat er nu eigenlijk met Hagrid allemaal gebeurd.

Het boek is zoveel beter dan de film!

Dus nog maar eens een hele dikke proficiat Mrs. Rowling!

Love,

Dit vind je misschien ook leuk...