Wedding

Het Aulnenhof

Zoals beloofd een artikel over onze trouwlocatie: ‘Het Aulnenhof’.

Een dik jaar geleden begonnen Ruben en ik naar onze zoektocht voor een locatie om ons feest te houden. Aangezien we in de zomer zouden trouwen moesten we er wel vroeg bij zijn.

We zochten een locatie mooi tussen Leuven en Limburg, en een locatie die groot genoeg was voor het aantal volk wat we planden om uit te nodigen.

Op een avond zei Ruben zijn mama: “Waarom gaan jullie niet naar het Aulnenhof?” Want daar waren vrienden van hun getrouwd. Ik checkte mijn lijstje met mogelijke locaties en ja hoor, het Aulnenhof stond al op mijn lijstje!

ik mailde die avond nog voor een afspraak en niet veel later mochten we eens langsgaan.

Het Aulnenhof had al een spectaculair zicht als we nog maar de parking opreden. De grote poort aan de voorkant en de rode telefooncel op de parking trok meteen onze aandacht.

Bij het binnengaan zagen we dat het nog mooier was! Het Aulnenhof is een grote vierkantshoeve.

We werden verwelkomt door een vriendelijke vrouw genaamd Manon. Ze ging met ons rond de tafel zitten en we mochten ons huwelijk, zoals wij het voor ogen hadden schetsen.

Een ceremonie op locatie? Geen probleem. Het Aulnenhof heeft een prachtige schuur die daar perfect voor kan dienen.

Een receptie? De binnenkoer was groot en mooi genoeg om dat daar te houden.

Een avondfeest met dinner en heel veel gasten? Zeker geen probleem! Het Aulnenhof heeft verschillende feestzalen, maar omdat wij toch een eerste schatting van 140 gasten zouden hebben, was het nodig om de grootste zaal ‘de brabander’ te nemen.

De zaal zag er goed uit. De locatie was schitterend. De mensen waren vriendelijk.

We hebben eigenlijk niet lang getwijfeld en op de parking al beslist dat ‘Het Aulnenhof’ onze locatie zou worden.

We kregen een eerste offerte en hebben meteen toegezegd.

Het aantrekkelijke aan ‘Het Aulnenhof’ was ook dat we 9 hotelkamers met ontbijt bij onze zaal kregen. In de prijs inbegrepen, bedoel ik dan.

Het plannen van ons droomhuwelijk kon nu starten voor mij. Bij elke vraag die ik had kon ik mailen naar Manon en ik kreeg meteen een duidelijk antwoord.

Zo’n twee weken voor ons huwelijk kwamen we dan een laatste keer samen om alles finaal te maken. Het menu hadden we besproken met Ignace. Hij heeft ons heel goed geholpen in het maken van onze keuzes. We hadden 4 verschillende menu’s. Een voor de vleeseters, een voor de viseters, een voor de vegetariërs en een kindermenu.

U ziet, alles is hier mogelijk.

Het leuke was ook dat we de dag op voorhand de zaal mochten gaan versieren. Dat scheelde mij een hoop stress op mijn ahum onze grote dag.

De stoelen voor onze ceremonie waren ook al mooi klaargezet. Het enige wat wij nog zelf moesten doen was de eventuele versiering.

Zoals bijvoorbeeld de lightsabers aan de stoelen bevestigen en het altaar wat versieren.

We versierden in de zaal wat palen met (nep) klimop en ledlichtjes. Dit gaf een gezellig sfeertje.

Onze grote dag.

Het klaarmaken.

Ik vroeg of het mogelijk was om mijn trouwjurk ergens op locatie te kunnen aandoen. Dit mocht natuurlijk niet op de kamer zijn omdat a. Ruben zich daar al ging klaarmaken en b. Ik de trap niet meer zou afkunnen met mijn bombastische jurk.

Dit was geen probleem en ik kreeg een hele mooie ruimte tot mijn beschikking.

De ceremonie

De schuur van ‘Het Aulnenhof’ is de perfecte locatie voor een huwelijksceremonie.

Papa bracht me naar het altaar.

*Zie de mooie achtergrond.

De zon die binnenscheen gaf de schuur een heel mooi effect.

Ook hier waren veel mogelijkheden. Ik vroeg twee micro’s, aanvankelijk was er maar eentje, maar ik heb er toch twee gekregen. Zeer vriendelijk!

De rest van de schuur mochten we ook naar smaak ‘inrichten’. Zo hadden wij een scherm neergezet en een beamer. Ook de apparatuur voor het afspelen van de muziek en het gezang werd met behulp van Ignace gedaan.

De receptie.

De receptie vond plaats op de mooie binnenkoer van ‘Het Aulnenhof’. Na de ceremonie stond het personeel klaar met glaasjes cava of fruitsap. Er wachten de gasten ook 5 hapjes.

De fotoshoot.

We hoefden voor onze foto’s ook niet de plaats te verlaten want ‘Het Aulnenhof’ heeft heel wat mooie plaatsjes om schitterende foto’s te maken.

Zoals deze mooie rode telefooncel die zich op de parking bevindt.

De verzorgde planten zorgden voor een mooi kader voor onze foto’s.

De familiefoto’s maakten we aan de zijkant van het gebouw. De witte muur en de bloemen zorgden voor een mooi contrast.

OK, voor de volgende moet je wel geluk hebben. Er is een groot grasveld, de adembenemende lucht kregen we er gratis bij.

Het Dinner.

Over het menu en foto’s van het eten heb ik hierboven al gesproken. Tegen het eind van de receptie werden de gasten tafel per tafel afgeroepen. De eretafel als laatst, en wij als koppel als allerlaatst. Wij mochten een hele entrance maken op muziek.

Het dessertenbuffet.

Ook voor het dessertenbuffet werden wij als koppel op een speciale manier aangekondigd en mochten wij het dessertenbuffet openen. Dit gebeurde door voor een scherm te staan dat (langzaam) omhoog ging en zo het dessert onthulde.

De kamer

Sorry, ik kan een hotelkamer nooit netjes houden.. oeps.

 

Voila! Ik zou zeggen, niet twijfelen! Het Aulnenhof is niet enkel geschikt voor bruiloften. Het is ook perfect voor communiefeesten, babyborrels, seminaries of gewoon een rustig romantisch weekendje weg.

Hun website: http://www.aulnenhof.be/

Ze hebben ook een heel leuke app!


Foto’s: Dimitri Pazas Photography

 

Dit vind je misschien ook leuk...