Boek Van De Maand, Boeken Club, September '18

Harry Potter and the Order of the Phoenix

Het eerste boek in dit nieuw item op mijn blog, én omdat de scholen terug beginnen is ‘Harry Potter and the order of the Phoenix’ of ‘Harry Potter en de orde van de fenix’ of ‘Het vijfde boek van Harry Potter.” Het is niet de eerste keer dat ik dit lees, maar wel de eerste keer dat ik het in het Engels lees. Ik las het voor het eerst zo’n 15 jaar geleden denk ik. Daarna nog eens half, toen de film uitkwam in de cinema.

Ik weet nog goed dat ik de film ging kijken en dacht:”wacht, dit klopt niet!!” Er was zoveel in weggelaten of verdraaid als het toch getoond werd dat het niet meer leuk was.

Begrijp me niet verkeerd, de film op zich is goed. Lees alleen niet het boek vlak ervoor.

Maar goed, het boek, want daarvoor zijn we hier, toch? Voor de mensen die nog nooit een Harry Potter boek hebben vast gehad… schaam u diep! Begin dan direct, nu, meteen, met het eerste boek. Voor de film kijkers; ge gaat niet dood van te lezen. Er komt zoveel nieuwe info en verduidelijkingen in de boeken dan in de films, geloof me, ge krijgt er geen spijt van. Voor de Harry Potter fans, aanrader om gelijk mij het boek eens in het Nederlands te lezen, of, als ge dat al gedaan hebt, lees hem eens in het Nederlands..

Ik ben nu zelf op ongeveer 2/3de van het boek en er zijn zoveel dingen die ik lees, die ik gewoon vergeten was en jammer zijn dat ze niet in de film zitten.

Indien je het boek (of boeken) nog niet bezit, shame on you, kan je ze hier bekomen:

Aan het eind van de maand volgt de review van dit boek.

Wie doet er mee?

Dit vind je misschien ook leuk...