A
Wonderous
Place

Lifestyle Blog

My DIY wedding

Ja, het is een hele tijd stil geweest hier. De meesten zullen wel begrijpen waarom. WE ZIJN GETROUWD!! Yay! Ik ben de laatste weken eigenlijk enkel nog daarmee bezig geweest.

Om jullie een beeld te schetsen: we trouwden maandag 30 juli voor de wet. We gaven een BBQ “in intieme kring” bij mijn ouders in de tuin. Hiervoor was het thema Belle en het Beest.

Hiervoor maakte ik de uitnodigingen zelf. Allemaal in een verschillend ontwerp omdat ik het saai vind om steeds hetzelfde te doen. Het was in het begin wat zoeken naar een gepast design maar ik ben wel heel fier op het eindresultaat!

Wie mijn diensten als kaartjesmaker wil gebruiken mag me mailen! ? ([email protected])

De decoratie voor Belle en het beest bestond uit kleine stolpjes met een roosje in, die ik ook zelf maakte. De stolpjes had ik een jaar geleden al in de casa gekocht in solden voor €2 stuk denk ik. Vancraenenbroek heeft ze ook. Ikea ook trouwens, maar groter. En de roosjes kwamen van de Ava. Als je dit ook wilt maken zorg dan dat je roosjes vindt met een steeltje van ijzerdraad of iets dergelijks wat stevig is en plooibaar.

Wat ik deed is: ik deed een stipje lijm van het lijm pistool in het midden van het stolpje. Dan plooide ik het steeltje van het roosje en plaatste die midden op de lijm. Zorg dat het steeltje een soort voetje krijgt. Even laten drogen. Klaar! Ik lijmde ook nog het glazen stolpje aan de onderkant vast. Zodat het niet kapot zou gaan. Maar dat is voor iedereen persoonlijk.

Pinterest gaf me een mooi idee om een rode roos in een vaas te steken volledig onder water met een kaarsje erboven.

Zoiets dus! Een heel mooi resultaat! Om de glaasjes ook een beetje in thema te houden bond ik roosjes rond elk wijnglas.

Dat was het qua decoratie voor 30 juli.


De zaterdag erop, 4 augustus, was dan ons feest. Een groot feest, voor een grote familie. Dit ging door in het prachtige Aulnenhof, waar zeker een artikel over volgt.

Het thema daar was ‘sciencefiction en Fantasy’.

We hielden een ceremonie in het thema ‘Star Wars‘ en het avondfeest zou de thema’s ‘Game of Thrones’, ‘Lord Of The Rings’, en ‘Harry Potter’ hebben.

Een geek wedding dus!

Ik wilde (en Ruben natuurlijk ook) dat de thema’s echt voelbaar en zichtbaar zouden zijn. Als de gasten de zaal binnenkomen dat het lijkt alsof ze een andere wereld binnenstappen. Pinterest was een grote inspiratiebron.

Maar hoe doe je nu al die dingen zo budget vriendelijk mogelijk?

Gelukkig ben ik, als ik even een heel klein beetje over mezelf mag pochen, creatief. Nu ik zwanger thuis zit al maanden had ik toch tijd. Dus zocht ik op Pinterest mooie dingen en ging daarna aan Ruben vragen wat hij leuk vond.

Ik wilde van het begin al glazen potjes op de tafels, met bloemen in. Dat stond al vast, dus heb ik een oproep gedaan op Facebook en heb nu een lading glazen pottekes, ge wilt het niet weten… waarvoor mijn grootste dank aan de bijdragers. Dat was al 1. Ik had mijn pottekes. Ik zag ook veel foto’s waar die pottekes op een soort boomstammetje stonden, wilde ik ook. Even het ideetje bij lieve schoonvader laten vallen, en hup, dat was ook geregeld!

Uitgaven voor potjes en boomstammen: €0

Ruben kwam met het idee om hier en daar wat quotes op te hangen uit de desbetreffende films. Leuk! Ook wel een idee wat ik zag zitten. Ik had hier nog wel wat kartonnen liggen die ik kon gebruiken. Ook had ik nog wat schildersdoeken van de Action die ik nog niet gebruikt had. Ik probeerde eerst thuis te zoeken naar knutselmateriaal wat ik in al die jaren toch nog niet gebruikt had.

voor de rest van de materialen waren de Action, Ava en Van Craenenbroek mijn drie dikke vrienden!

“Nu hebben we toch stilletjes aan alles?” Neenee hoor.

Ruben zat te bladeren in een boek van Pascal Naessens en zag dat ze nogal mooie bloemen in haar tuin had hangen. Even Googlen en het bleek wisteria te zijn. Kunnen we dat zelf maken? Pinterest? Tuurlijk ging dat!

Een paar dagen en twee seizoenen van ‘The originals’ verder, had ik ongeveer een stuk of 12 slierten.

het volgende wat nog veel tijd in beslag nam waren de menu’s en de naamkaartjes. Elke tafel had de naam van een land of huis van de fantasywereld. Denk aan Gryffindor, rivendell en Dragonstone…

De naamkaartjes heb ik allemaal zelf geschreven in het lettertype en de kleuren van desbetreffende tafel.

Natuurlijk heb ik de eretafel ‘Dragonstone’ genoemd.

De menu’s heeft Ruben voor zijn rekening genomen.

Het papier komt van bij Ava en het design is gemaakt met Picmonkey.

Mannetje lief heeft zich dan ook een uur of twee bezig gehouden met ze allemaal op te rollen en er een lintje omheen te binden. 124 stuks!

Het laatste maar zeker niet onbelangrijk wat veel tijd in beslag nam, waren de bedankjes. We hebben er dan ook heel lang over gedaan eer de beslissing gevallen was wat we zouden geven.

Uiteindelijk is het geworden: een keuze tussen Ouzo, olijfolie of thee.

Ik heb het allemaal zogemaakt dat het er zou uitzien als toverdrankjes van Harry Potter.

Dit waren de labeltjes die op elk toverdrankjes kwam. Ik stempelde de randen met Distress inkt om het een oud effect te geven en schreef op de achterkant onze namen en datum, en op de voorkant de naam van het drankje.

Ik maakte van elk ook twee verschillende.

De thee was: Gillyweed en Wormwood.

Olijfolie: Felix Felicis

 

Ouzo: veritaserum en nagini’s venom.

Voila, het was een lange post en hopelijk hadden jullie er wat aan.

Hoe zien jullie de decoraties van jullie grote dag? Inspiratie kunnen opdoen?

Liefs,

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com