Alexandroupolis, Griekenland, Travel

Onze laatste dag in Nipsa

Ik schrijf deze post vanuit het vliegtuig. We hebben net te horen gekregen dat we een uur moeten blijven staan omdat er een tropische storm ( lees cycloon ) raast. Goed, om deze reden vind ik het niet erg om te wachten. De piloot mag alle tijd nemen die hij wil.

Op zondag moesten we weer vroeg op. Deze keer niet om naar de stad te gaan maar omdat ze de herdenkingsmis voor mijn oma zouden houden die dit jaar drie jaar dood is. Dit is iets wat ze in Griekenland doen.. haar naam wordt genoemd in de kerk. De mensen bidden voor haar ziel en dan mogen ze buiten gaan eten van een soort koek.


Na de mis gaat heel het dorp naar dezelfde taverna als waar we ons verlovingsfeest hadden de avond voordien. Daar kreeg iedereen een kleine Griekse koffie en een doosje met koekjes in.

We hadden de keuze tussen zwarte koffie of koffie met een beetje suiker. Speciaal voor mij en mijn tante maakte ze er met wat meer suiker in. Griekse koffie is best wel een straffe koffie met een dras onderaan het bekertje. Vroeger lazen ze de toekomst in die dras.

Na de koffie kwam de familie mee naar huis om daar te eten. We aten lam en everzwijn.

Het typische Griekse is dat ze zich komen volproppen en even snel weer weg zijn.

In de namiddag genoten Ruben en ik van de rust. Iedereen was weg. Ze waren naar de verjaardag van mijn kleine nichtje. Het deed deugd om even geen kinderen rond ons te hebben.

De allerlaatste dag, maandag, vandaag dus, gingen we voor de laatste keer naar de stad voor koffie. We wandelden nog wat rond in de stad en gingen rond de middag terug naar het dorp.

Ik had plechtig gezworen mij niet met mijn werk bezig te houden maar het was toch sterker dan mezelf.

Daarna was het koffers pakken en nu zitten we hier, in het vliegtuig.

Het was een mooie reis.

Eentje om nooit ge vergeten ?

Dit vind je misschien ook leuk...