A
Wonderous
Place

Lifestyle Blog

Beautiful Belgique – Durbuy Day 1

Goodmorning!

Because Ruben and I both still have a full week of holiday we decided we wanted to do a citytrip. After searching the web back and forth, the international citytrips were all way too expensive. Ruben then suggested Durbuy. I wasn’t all too pleased in the beginning. The weather forecast was horrible! But after some research about Durbuy I was all in.

I started looking for a hotel and quickly found a really good deal via Weekend desk. A **** Wellness Hotel with a pool inside. 4 nights American breakfast included, a 3 course dinner, a 4 course dinner, 30′ hydro massage, free entry to the spa and a free tour to a chocolat factory. All included!

Omdat Ruben en ik nog een dikke week verlof hebben, wilden we nog graag een citytrip doen. We zochten op het web naar de voordeligste deal, maar dat bleek niet zo makkelijk als ik had gedacht.
Ruben stelde daarom voor om in België te blijven en naar de Ardennen te gaan. Daar was ik eerst helemaal niet blij mee want het zou 3 van de 4 dagen gaan regenen! Na wat research kwam ik tot de conclusie dat de Ardennen toch wel mooie plaatsjes heeft. We vonden al snel een super goede deal via Weekend Desk. 4 nachten in een 4 **** Hotel. Amerikaans ontbijtbuffet, 3 gangen menu, 4 gangen menu. 30′ hydromassage, elke dag toegang tot de wellness en het verwarmd binnenzwembad EN nog een uitstap naar een chocolade fabriek voor een heel goede prijs! We twijfelden niet, Durbuy it is!

The hotel was very beautiful, clean and rather big. There is plenty of free parking so no hassle with that either. Luckily they spoke Flemish at the reception so I wouldn’t have to make a fool of myself for not speaking French. They were very friendly and helpfull.
We found our way to our room and it was a beautiful room! Big and full of light. A double bed and a single one. A desk with a kettle for tea or coffee. A huge bathroom with shower and a bath. The only downside that I could say is that there is no airco.

Het hotel is mooi, verzorgd en toch wel groot. Er is ook een gratis parking voorzien.
De dames aan de receptie spraken gelukkig Vlaams, wat ook nodig is voor de invasie Nederlanders die dit hotel samen met ons kwamen bezoeken. We werden vriendelijk en vlot verder geholpen.
Over de kamer hebben we ook zeker niet te klagen. Hij is zeer ruim, voorzien van een dubbel bed en een enkel bed, flatscreen tv, bureau met waterkoker voor koffie en thee en een koelkast. De badkamer is heel groot met douche EN bad!
Het enige minpuntje dat ik kan benoemen is dat er geen airco is.

After the check in and unpacking we went for a little walk to Barvaux. The town was small, too busy and there was actually not that much to see.
We did see the maze though! We are going to visit that later.

We made our climb back to the hotel to change for our 3-course meal. I brought my heels because I thought everyone was going to be fancy shmancy. Wrong.
We sat us down in the lobby to drink our free Cava. To celebrate our pre-honeymoon. We decided to call iT that. Because 1) After this we need to save for our fairytale wedding. And 2) …there is no 2..
At 7 it was time for dinner. They selected us a table outside. We ordered a glass of red wine and a bottel of water.
The first thing they brought was a bit of couscous with sundried tomatoes. It was good. After that we had out first course which was ravioli filled with ricotta in a bouillon.
Then we had to wait an hout before we got our main course. Lamb with veggies and basmati rice. It was very delicious! The dessert came very quickly and was phenomenal! Parfait of speculoos and strawberries.

We didn’t get out of our room the rest of the evening.


Na het inchecken en uitpakken zijn we eventjes in Barvaux gaan wandelen. Echt veel was er wel niet te zien. We zijn wel langs het labyrinth gewandeld en dat staat op het programma de volgende dagen.
Het dorpje was klein en eigenlijk niet veel te zien.
We klommen snel terug naar ons hotel en kleden ons om voor het 3-gangen menu. Ik had mijn mooie hakken meegenomen omdat ik dacht dat het een chique bedoening zou zijn. Niet.
We gingen om 18.00 naar de bar om ons gratis glaasje cava te benutten. We klonken op onze pre- honeymoon. Zo noemden we ons tripje want 1) we moeten sparen voor ons sprookjeshuwelijk en 2) er is geen 2.
Om 19.00 kregen we een tafeltje toegewezen buiten op het terras. We bestelden ieder een glas rode wijn. Ons eerste hapje was couscous met zongedroogde tomaten en pijnboompitten.
Het voorgerecht was ravioli met ricotta in een bouillon met truffelolie. Wel lekker.
Ze lieten ons een uur wachten tot ons hoofdgerecht. Dat vond ik wat te lang. Lam met een groentenboeket en basmati rijst. Zeer lekker al vond ik het wat te weinig groenten en rijst. Ook omdat ik maar 1 van de 2 stukken vlees at.
Het dessert was fenomenaal! Parfait met speculoos en aardbeien. Lekker.

De rest van de avond zijn we de kamer niet uitgekomen.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com