Alexandroupolis, Griekenland, Travel

Nipsa Diary Day 2

We begonnen de dag redelijk vroeg. Om 8.00 ging de wekker, we maakten ons klaar om om 8.30 samen met mijn nonkel Vasili en neefje Ilia naar de stad te gaan. In de stad Alexandroupolis is het s ochtends fijner vertoeven. Er zijn veel winkels, tavernes, restaurants en koffie bars te vinden.

We dronken onze koffie op een terrasje aan de vuurtoren, een bekend icoon van Alexandroupolis.

We genoten van het mooie uitzicht en de goede temperaturen. Ruben had zijn eerste ervaring met Frappé. Het is nog wat zoeken, naar welke smaak het beste bij hem past.

Na onze koffie kwam de toerist in ons naar boven en hielden we een mini fotoshoot aan de vuurtoren. Met toch wel mooie resultaten dankzij mijn eigen topfotograaf.

Na onze shoot gingen we de winkelstraten bezoeken. Die 10 kilo extra shop mogelijkheid gaat toch een uitdaging worden want ik vind niks anders dan rommel hier. Heb wel 2 tutu’s gekocht, een witte en een zwarte. Ruben heeft ook nog wat parfum op de kop kunnen tikken.

’s Middags herenigd met tante Maria. Tegelijk ook nog kennisgemaakt met 2 kleine nichtjes. Maria van 2 jaar en Rafailia van 10 maanden. De echte uitdaging werd de terugrit naar Nipsa die we gedaan hebben met 8! in een auto.

Siesta……………..

Na de korte rustpauze gingen we Nipsa in om onze namiddag Frappé te nuttigen. Nipsa was weer zeer rustig. We waren de enige klanten in de Cafetaria. Het werd snel nogal saai dus besloten we om terug naar Maria te gaan. Daar was het alles behalve saai aangezien de kinderen de boel op zijn kop zette…

Tijd om te gaan slapen, na nog een late night Pizza.

Extra bijlage: ‘Nipsa Dag 1 & 2 door de ogen van Ruben’

Onze reis startte op een godgeklaagd uur. Om 1.45 ging onze wekker af. Het klonk alsof mijn hoofd gebombardeerd werd. Het vooruitzicht was een weekje Griekse zon met mijn Griekse halfgodin maakt dat dit alles uiteraard de moeite waard is. Reeds snel in de juiste sfeer te raken, lieten we een volbloed griekse chauffeur (de papa van Sarah) ons van Opglabbeek tot Keulen razen. Waarvoor dank aan de chauffeur.

Ruim om tijd kwamen we aan op de luchthaven en daar verliep alles zeer vlot. Het vroege uur maakte me wel wat ziekjes, maar de magie van mijn vriendinnetje hielp om me weer beter te voelen.

Een probleemloze vlucht later kwamen we in Kavala aan. Het eten op de vlucht was trouwens een slechte keuze van de Airline, moeilijk te verteren.

In Kavala wachtte de opa van Sarah ons op samen met een neefje ons op. We werden hartelijk ontvangen, ik versta nog steeds geen jota Grieks. Een vliegende rit tussen wat loco Griekse chauffeurs later kwamen we aan in Nipsa. Een dorpje met zowat 50 huizen.

Om te eten kregen we onmiddellijk een Grieks slaatje (komkommer, tomaat, feta,olijfolie) voorgeschoteld. Vervolgens wat Karpouzi oftewel watermeloen.

Omdat iedereen hier  een siesta doet, nam ik gezien het slaap tekort met veel enthousiasme deel aan deze aloude Grieks-Mexicaanse traditie. Ik ben hiervoor geboren, zo blijkt. Na ons dutje kregen we weer wat meloen.

Daarna trokken Sarah en ik het dorp in. Overal werden we fel aangestaard door priemende ogen. Sarah zei ‘goeiendag’ tegen iedereen en af en toe kwam ze iemand tegen die ze beter kende. Nadat we het lokale winkeltje leeggekocht hadden, gingen we langs bij de zus van Sarah haar grootmoeder. Hier kregen we wat te drinken, en jawel, watermeloen gepresenteerd. Met deze kranige oude dame kon ik ook wat woordjes Duits uitwisselen. De eerste persoon waartegen ik me wat verstaanbaar kon maken.

’s Avonds hebben we moussaka gegeten bij de nonkel van Sarah. Nadat zij genoten had van een spelletje Disney Monopoly, zijn we gaan slapen. fioew, eindelijk weer slapen :D!

Dag 2

’s Morgens konden we met de nonkel van Sarah mee naar de stad, joepi, eerste bezoekje aan de stad Alexandroupolis. Om 8.30 zaten we in de auto onderweg naar deze stad. Op een zeer levendige en drukke straat, dropte de nonkel ons af aan een bushalte, waarna we gezwind de stad in marcheerden.

Aangezien mijn motor vooral op caffeine bromt, kozen we een cafeetje uit aan de zee. Hier dronk in mijn eerste frappé, een soort koude koffie met schuim. De meeste Grieken lijken koude koffie te prefereren en ik wilde dit ook eens proberen. Ik nam dezelfde als Sarah en dat is iets te zoet naar mijn smaak, ik teer op zoete bitterheid in plaats van deze zoete zoetigheid.

Na onze caffeine shot, besloten we een shoot te doen aan de vuurtoren. Sarah straalde zoals steeds. Vervolgens gingen we in de stad wat shoppen. De details herinner ik me niet zo. Winkelen zorgt voor een zekere waas voor mijn ogen en een troebelheid in mijn hoofd.

Tegen de middag nam Sarah contact op met tante Maria. Toen we haar ontmoetten, gingen we nog even met haar mee shoppen. Een uurtje later gingen we met 8 in de auto weer richting Nipsa. De reizende creche stopte een tel later bij het huis van de opa van Sarah.

Een kleine rustpauze later wachtte een frappé ons op in een internet café in het dorp. We waren de enige klanten. Na ongeveer een klein uur ondernamen we de terugtocht naar huis.

Bij tante Maria was er veel leven gezien de overdaad aan kindjes waar ze op moest passen. Als avondeten kreeg ik al wat macaroni, de anderen wachtten op de pizza die later op de avond zou komen. Kort na de pizza besloten we te gaan slapen, want we moeten vroeg op de dag erna.

Ohja, vergeten, Karpouzi, karpouzi, karpouzi.

Slaapwel!

 

Lees hier dag 1

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...